Öppettider:
 
Måndag-Onsdag 11-18
Torsdag 20/6 11-16
Midsommarafton Stängt
Lördag-Söndag Stängt
 
|  Telefon: 031-711 47 11 / 0522-129 00
Close
(0) artiklar
Din varukorg är tom.
Produkter
  Filters
  Inställningar
  Sök

  Yamaha DTX – digitala trumset i toppklass, för både nybörjare och proffs

  Yamaha DTX – digitala trumset i toppklass, för både nybörjare och proffs

  Du som brinner för ditt trumspel vill troligen ha ett trumset som gör det lätt att utvecklas, samtidigt som det ska vara av så hög kvalitet att du inte snabbt växer ur det. Yamahas DTX-trumset finns i fyra serier, där antalet funktioner på utrustningen gör att du enkelt kan välja den uppsättning som bäst matchar dina ambitioner.

  Yamaha DTX400 – ett utmärkt digitalt trumset för dig som vill experimentera med ett eller flera sound

  Yamahas DTX400-serie må vara en instegsserie, men är en mycket stark sådan. Modellen DTX402K har tio trumkit i olika genrer, från rock och pop till EDM. I ljudmodulen som ingår i kitet kan man koppla in sin mobiltelefon och trumma till musik från valfri streamingtjänst. Appen DTX402 Touch erbjuder tio träningsprogram där du kan öva dig, till exempel spela ihop med förinspelad musik, experimentera med takt och sound, och skapa dina egna trumkit. Via appen Rec’n’Share kan du även filma ditt spelande med din iPhone eller iPad, ta upp ljud med studiokvalitet direkt från modulen, och exempelvis lägga upp videon på YouTube. Båda apparna finns för gratis nedladdning till såväl iPhone mobiler (iOS) som Android mobiler.

  DTX400 finns i tre olika modeller, DTX402, DTX432 och DTX452. En fördel med DTX402 är dess silent kick pedal som gör spelandet på bastrumman tystare för de situationer som kräver det. Om man vill ha en riktig bastrummepedal är DTX432 eller DTX452 att föredra och sistnämnda levereras även med en 3-zons virvel. Dessa set är våra storsäljare för nybörjare.

   

  Yamaha DTX500 – mångfacetterat och prisvärt digitalt trumset

  DTX500-serien passar utmärkt för den trummis som vill vidga sitt register, och kanske även ta steget från replokalen till inspelningsstudion eller scenen. Funktionerna är användarvänliga, och inkluderar bland annat åtta Groove Tools – träningsprogram med en programmerbar metronom där du enkelt kan redigera din musik, lägga på fler ljudlager, importera samplingar, med mera. Du har dessutom hela 691 trum- och slagverksljud att välja bland. Samtliga modeller i DTX500-serien – DTX522K, DTX532K och DTX582K – har DTX-PAD-virvel, hihat och cymbalpads. De är dessutom mycket prisvärda.

   

  Yamaha DTX700 – stor kreativ frihet och förhöjd spelkänsla

  Om 691 förinspelade ljud inte räcker till så har DTX700-seriens modeller DTX720K och DTX760K hela 1268 inbyggda trum- och slagverksljud att botanisera bland, samt 128 instrumentljud, och dessutom möjligheten att ladda ner ett stort antal nya ljud och trumkit till det interna flashminnet. DTX700-serien är även utrustad med live- och vintagesound som för tankarna till 50- och 70-talen. Yamahas patenterade XP-silikonpads svarar som skinnen på ett akustiskt trumset, vilket höjer spelkänslan ytterligare.

  Yamaha DTX920K – när bara det bästa är gott nog

  Flaggskeppet bland Yamahas digitala trumset är DTX920K, med bland annat extra förfinade DTX-PADs och 512 MB i utrymme för samplingar. Ett idealiskt trumset för dig som vill skapa med största möjliga valfrihet och kvalitet, och nå din fulla potential som trummis, helt enkelt.

  Fredrik Hultman


  Hör av dig till mig om du har frågor om Yamahas DTX-trummor, andra digitala trummor eller akustiska trummor: fredrik@andreassonmusik.se eller 031-711 47 11.

  Titta gärna i vår webbshop, och om du vill provspela är du välkommen in till oss i butiken på Odinsgatan 9 i centrala Göteborg. Välkommen! Du kan även läsa mer om trummor – till exempel vad du bör tänka på inför att du köper ditt första trumset här på vår musikblogg.

  Här hittar du vårt utbud av DTX trumset, saknar du någon variant kan vi ta hem det till dig förstås.

  Skriv en kommentar