Öppettider:
 
Måndag - Fredag 11.00-18.00
Lördag 10.00-14.00
Söndag Stängt
 
 
|  Telefon: 031-711 47 11 / 0522-129 00
Close
(0) artiklar
Din varukorg är tom.
Produkter
  Filters
  Inställningar
  Sök

  Yamaha Musikskola

  Yamaha musikskola ger en perfekt introduktion till musikens värld, och utvecklar barnens motoriska, emotionella, sociala och intellektuella förmåga. Musikundervisningen är en omfattande, holistisk musikundervisning, med särskild fokus på utveckling av kreativa förmågor, som gör det möjligt för barnet att själv uttrycka sig genom att framträda och komponera. Yamaha musikskola Göteborg erbjuder två nybörjarkurser, Junior Music Course för barn 4-5 år gamla, och Music Adventure för barn 6-8 år gamla. 

  Nästa kursstart nybörjare: 25-26 januari 2022

  Anmälan till: yamaha@andreassonmusik.se

   

  Junior Music Course

  Junior Music Course är hjärtat i Yamaha Musikskolas undervisningssystem. Denna kurs börjar man när man är 4 eller 5 år gammal.

  I förskoleåldern genomgår barnet en mycket snabb utveckling av sin lyssnarförmåga/gehör. De kan med en gång memorera och återge ord och ljud som de har hört för första gången. Därför, om de får möta en mångfald av musik genom att lyssna, sjunga och spela vid denna avgörande punkt i livet, kommer de att förvärva en grundläggande känsla och förståelse för musik.

  Med hjälp av lekfullhet, fantasi och social interaktion, får barnen möjlighet att utveckla sitt lyssnande, lära sig att sjunga, spela, göra egna musikstycken och uttrycka sig musikaliskt genom klaviaturinstrument. De får därmed med sig grundläggande musikaliska byggstenar, såsom melodi, rytm och harmoni.

  Efter 2 år går barnen vidare till Junior Extension Course

  Vem kan delta: Barn i åldrarna 4 - 5 år

  Lektionslängd: 60 minuter i veckan

  Kurslängd: 2 år

  Gruppstorlek: 6 - 10 barn i sällskap med förälder

  Lektionsdag vt 2022

  Tisdagar 16.20

  Anmälan

  För anmälan till gratis prova-på-lektion, fyll i anmälningsformuläret nedan eller mejla yamaha@andreassonmusik.se

  Mer info om Yamaha Music School.

   

  Music Adventure

  Music Adventure (Junior Step Fundamental Course) vänder sig till barn som startar sin musikundervisning i åldrarna 6 till 8 år. 

  Barnen i Music Adventure får möta musikens värld genom att lyssna, sjunga och spela. Det breda utbudet av aktiviteter – lyssna, sjunga och spela på klaviaturinstrument – ger en grundläggande musikförståelse, tränar upp deras lyssnarförmåga/gehör och motiverar barnen till ytterligare studier i musik.


  Läroboken och lektionen innehåller många olika moment, repertoarstycken, ackordspel, sång , solfège, ensemblespel och musikteori, som tillsammans ger barnen alla musikens grunder, på ett roligt och lekfullt sätt.


  Efter ett år går barnen över till Junior Step Course

  Vem kan delta: Barn i åldrarna 6 till 8 år

  Lektionslängd: 60 minuter

  Kurslängd: 1 år

  Gruppstorlek: Mellan 6 och 10 barn

  Lektionsdag vt 2022

  Onsdagar 17.20

  Anmälan

  För anmälan till gratis prova-på-lektion, fyll i anmälningsformuläret nedan eller mejla yamaha@andreassonmusik.se

   

  Ang. Coronavirus

   

  Vår utgångspunkt är fr.o.m ht 20 att hålla lektioner fysiskt på vår skola, Odinsgatan 9

   

  Vi kommer att:

   

  * Justera tiderna mellan grupperna, så att bytet mellan en klass till en annan inte gör att många barn vistas i våra lokaler samtidigt, samt att vi har möjlighet att vädra ut lokalerna mellan våra klasser.

  * Be er som har barn som spelar utan er föräldrar att släppa era barn ner i entrén och låta dem ta hissen själva eller följa med upp och stanna utanför hissarna och själva inte följa med in i skolans lokal. Se helst till att det bara finns 1 barn + förälder i hissen åt gången.

  * Möblera om i lokalerna så att varje keyboard står med 1-1,5 m avstånd mellan varandra.

  * Be er föräldrar att inte sjunga med på lektionen och minska på de gemensamma sångmomenten med barnen, vid sång kommer barnen vara placerade en bit från varandra, vid sina keyboards.

  * Desinficera alla keyboards mellan varje lektion, och be alla tvätta händerna noggrant.

  * Minska ner antalet barn i varje grupp, ingen klass kommer bestå av 8 barn utan föräldrar (Music Adventure) , eller 6 st barn i föräldrars sällskap (Junior Music Course).

  * Vid uppvisande av förkylningssymptom hos ert barn eller någon annan familjemedlem ber vi er vänligen stanna hemma, det kommer finnas möjlighet att delta på lektionen hemifrån digitalt.

  * Våra lärare kommer INTE undervisa på plats ens om de uppvisar milda förkylningssymptom, då hoppar en vikarie in, alternativt så kommer den lektionen genomföras digitalt eller tas igen vid ett senare tillfälle.

   

  Dock, vill vi understryka att deltagande i lektion fysiskt på skolan i rent pedagogisk mening överträffar digitalt deltagande, och att vi helst undervisar era barn fysiskt på skolan.

   

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/1249ec40eb2345d4a4b2416d8c0239de/covid-19-forskole-och-skolbarn.pdf

   

  Skulle smitto-läget förvärras i höst kommer vi att snabbt att kunna ställa om till helt digital undervisning ett tag, där man deltar interaktivt hemifrån via dator/Ipad eller telefon.