Öppettider:
 
Måndag-Onsdag 11-18
Torsdag 20/6 11-16
Midsommarafton Stängt
Lördag-Söndag Stängt
 
|  Telefon: 031-711 47 11 / 0522-129 00
Close
(0) artiklar
Din varukorg är tom.
Produkter
  Filters
  Inställningar
  Sök

  Yamaha Musikskola

  Yamaha musikskola ger en perfekt introduktion till musikens värld, och utvecklar barnens motoriska, emotionella, sociala och intellektuella förmåga. Musikundervisningen är omfattande, med särskild fokus på utveckling av kreativa förmågor, som gör det möjligt för barnet att själv uttrycka sig genom att framträda och komponera. Yamaha musikskola Göteborg erbjuder två nybörjarkurser, Junior Music Course för barn 4-5 år gamla, och Music Adventure för barn 6-8 år gamla. 

   

  Nästa kursstart nybörjare: September 2024

  Anmäl intresse i formuläret nedan: 

   

  Junior Music Course

  Junior Music Course är hjärtat i Yamaha Musikskolas undervisningssystem. Denna kurs börjar man när man är 4 eller 5 år gammal.

  I förskoleåldern genomgår barnet en mycket snabb utveckling av sin lyssnarförmåga/gehör. De kan med en gång memorera och återge ord och ljud som de har hört för första gången. Därför, om de får möta en mångfald av musik genom att lyssna, sjunga och spela vid denna avgörande punkt i livet, kommer de att förvärva en grundläggande känsla och förståelse för musik.

  Med hjälp av lekfullhet, fantasi och social interaktion, får barnen möjlighet att utveckla sitt lyssnande, lära sig att sjunga, spela, göra egna musikstycken och uttrycka sig musikaliskt genom klaviaturinstrument. De får därmed med sig grundläggande musikaliska byggstenar, såsom melodi, rytm och harmoni.

  Efter 2 år går barnen vidare till Junior Extension Course

  Vem kan delta: Barn i åldrarna 4 - 5 år (barn födda 2019/2020)

  Lektionslängd: 60 minuter i veckan

  Kurslängd: 2 år

  Gruppstorlek: 6 - 10 barn i sällskap med förälder

  Anmälan

  För anmälan till gratis prova-på-lektion, fyll i anmälningsformuläret nedan eller mejla yamaha@andreassonmusik.se

  Mer info om Yamaha Music School.

   

  Music Adventure

  Music Adventure (Junior Step Fundamental Course) vänder sig till barn som startar sin musikundervisning i åldrarna 6 till 8 år. 

  Barnen i Music Adventure får möta musikens värld genom att lyssna, sjunga och spela. Det breda utbudet av aktiviteter – lyssna, sjunga och spela på klaviaturinstrument – ger en grundläggande musikförståelse, tränar upp deras lyssnarförmåga/gehör och motiverar barnen till ytterligare studier i musik.


  Läroboken och lektionen innehåller många olika moment, repertoarstycken, ackordspel, sång , solfège, ensemblespel och musikteori, som tillsammans ger barnen alla musikens grunder, på ett roligt och lekfullt sätt.


  Efter ett år går barnen över till Junior Step Course

  Vem kan delta: Barn i åldrarna 6 till 8 år (barn födda 2016/2017/2018)

  Lektionslängd: 60 minuter

  Kurslängd: 1 år

  Gruppstorlek: Mellan 6 och 10 barn

  Anmälan

  För anmälan till gratis prova-på-lektion, fyll i anmälningsformuläret nedan eller mejla yamaha@andreassonmusik.se