Öppettider:
 
Måndag-Fredag 11-18
Lördag 10-14
Söndag Stängt
 
|  Telefon: 031-711 47 11 / 0522-129 00
Close
(0) artiklar
Din varukorg är tom.
Produkter
  Filters
  Inställningar
  Sök

  Kondensatormikrofoner

  Kondensatormikrofoner från Neumann

  Kondensatormikrofoner från Neumann

  Kondensatormikrofoner för scen och studio

  Välkommen till Andreasson Musiks avdelning för kondensatormikrofoner. Här hittar du mikrofoner både för inspelnings- och livebruk i alla möjliga prisklasser. Vi arbetar med de flesta av marknadens ledande fabrikat såsom AKG, Aston, Neumann, Røde, Sennheiser, Shure och sE Electronics. Är du osäker på vad som är rätt mikrofon för dig så får du gärna komma in och prata med oss på Andreasson Musik så hjälper vi dig. 

  Vill du förbättra ljudet från din mikrofon? Här hittar du alla våra mikrofonpreampar!

  Vi hjälper dig med alla dina mikrofonfrågor!

  Kristian

  Kristian

   E-post
  Mikrofoner för inspelnings- och studiobruk
  Petter

  Petter

   E-post
  Mikrofoner för live- och scenbruk
  Visa som Grid Lista
  Filtrera
  Filters
  Sortera på
  Visa per sida

  Lewitt Pure Tube Studio Set

  416379
  13.290,00 kr

  Superb rörmikrofon för sånginspelning i världsklass!

  Pure Tube är en riktad (kardioid) rörbaserad stormembrans kondensatormikrofon av mycket hög kvalitet från österrikiska Lewitt Audio, speciellt anpassad för sånginspelning. Tack vare en revolutionerande design där signalkedjan är helt fri från halvledare och kondensatorer fås en silkeslen signal med ultralågt egenbrus. Pure Tube Studio Set levereras med en stötupptagande mikrofonhållare (shockmount), nätaggreget med tillhörande kabel och puffskydd - allt i en hård flightcase. 

  Lewitt RAY

  429699
  3.890,00 kr

  RAY är en riktad stormembrans kondensatormikrofon av hög kvalitet från österrikiska Lewitt Audio, utrustad med företagets unika AURA-teknologi som anpassar nivåer beroende hur långt från mikrofonen man står, samt Mute By Distance som automatiskt tystar mikrofonen beroende på avstånd. Mikrofonen levereras med en stötupptagande mikrofonhållare (shockmount), puffskydd, vindskydd och en mjuk förvaringsväska. 

  Austrian Audio OC7

  402125
  4.690,00 kr

  True Condenser Instrument Microphone

  OC-7 är en kondensatormikrofon från Austrian Audio utvecklad speciellt för instrumentupptagning. OC7 har en vridbar kapsel som förenklar placering och positionering. Mikrofonen tillverkas i Vien, Österrike.

   

  OC7 levereras med mikrofonhållare och en transportväska.

  Røde NT1 Signature Series Red

  421819
  1.990,00 kr

  Efterträdaren till den moderna klassikern NT1A!

  NT1 Signature Series, här i läckert rött utförande, är en stormembrans kondensatormikrofon från Rode som ersätter den numera klassiska modellen NT1A. Nya NT1 Signature Series har en varm och mjuk karaktär med väldigt lågt egenbrus, och tack vare att den klarar höga ljudtryck fungerar den väldigt bra i de allra flesta inspelningssammanhang. Mikrofonen levereras med gummiupphängd mikrofonhållare (shockmount), puffskydd samt en XLR-XLR mikrofonkabel.

  Røde NT1 Signature Series Purple

  421818
  1.990,00 kr

  Efterträdaren till den moderna klassikern NT1A!

  NT1 Signature Series, här i läckert lila utförande, är en stormembrans kondensatormikrofon från Rode som ersätter den numera klassiska modellen NT1A. Nya NT1 Signature Series har en varm och mjuk karaktär med väldigt lågt egenbrus, och tack vare att den klarar höga ljudtryck fungerar den väldigt bra i de allra flesta inspelningssammanhang. Mikrofonen levereras med gummiupphängd mikrofonhållare (shockmount), puffskydd samt en XLR-XLR mikrofonkabel.

  Røde NT1 Signature Series Pink

  421817
  1.990,00 kr

  Efterträdaren till den moderna klassikern NT1A!

  NT1 Signature Series, här i läckert rosa utförande, är en stormembrans kondensatormikrofon från Rode som ersätter den numera klassiska modellen NT1A. Nya NT1 Signature Series har en varm och mjuk karaktär med väldigt lågt egenbrus, och tack vare att den klarar höga ljudtryck fungerar den väldigt bra i de allra flesta inspelningssammanhang. Mikrofonen levereras med gummiupphängd mikrofonhållare (shockmount), puffskydd samt en XLR-XLR mikrofonkabel.

  Røde NT1 Signature Series Green

  421816
  1.990,00 kr

  Efterträdaren till den moderna klassikern NT1A!

  NT1 Signature Series, här i läckert grönt utförande, är en stormembrans kondensatormikrofon från Rode som ersätter den numera klassiska modellen NT1A. Nya NT1 Signature Series har en varm och mjuk karaktär med väldigt lågt egenbrus, och tack vare att den klarar höga ljudtryck fungerar den väldigt bra i de allra flesta inspelningssammanhang. Mikrofonen levereras med gummiupphängd mikrofonhållare (shockmount), puffskydd samt en XLR-XLR mikrofonkabel.

  Røde NT1 Signature Series Blue

  421815
  1.990,00 kr

  Efterträdaren till den moderna klassikern NT1A!

  NT1 Signature Series, här i läckert blått utförande, är en stormembrans kondensatormikrofon från Rode som ersätter den numera klassiska modellen NT1A. Nya NT1 Signature Series har en varm och mjuk karaktär med väldigt lågt egenbrus, och tack vare att den klarar höga ljudtryck fungerar den väldigt bra i de allra flesta inspelningssammanhang. Mikrofonen levereras med gummiupphängd mikrofonhållare (shockmount), puffskydd samt en XLR-XLR mikrofonkabel.

  Røde NT1 Signature Series Black

  421814
  1.990,00 kr

  Efterträdaren till den moderna klassikern NT1A!

  NT1 Signature Series är en stormembrans kondensatormikrofon från Rode som ersätter den numera klassiska modellen NT1A. Nya NT1 Signature Series har en varm och mjuk karaktär med väldigt lågt egenbrus, och tack vare att den klarar höga ljudtryck fungerar den väldigt bra i de allra flesta inspelningssammanhang. Mikrofonen levereras med gummiupphängd mikrofonhållare (shockmount), puffskydd samt en XLR-XLR mikrofonkabel.

  Milab VIP-60

  419001
  32.250,00 kr

  Uppföljande till klassiskern VIP-50!

  VIP60 är en stormembrans kondensatormikrofon med ställbar karaktäristik från svenska Milab, känd för sitt låga egenbrus och höga SPL-tålighet. VIP-60 är främst känd som en fantastisk sångmikrofon, har fem olika upptagningskaraktäristiker samt flera olika filter och dämpsatser. Livstids garanti.

   

  Mikrofonen levereras med en mikrofoncase samt en Rycote InVision USB gummiupphängd mikrofonhållare.

  Milab LSR-3000

  159271
  13.500,00 kr

  LSR3000 är en kondensatormikrofon för scenbruk från svenska Milab, utrustad med en kardioid-kapsel, lowcut-filter och pad. Vill du ha en mikrofon som låter superbt och är byggd för att tåla det mesta bör du kolla in Milab LSR-3000. Livstids garanti.

   

  Mikrofonen levereras med en 3127 mikrofonhållare samt ett 3402 vindkydd.

  Universal Audio SC-1 Standard Condenser Microphone

  421458
  4.999,00 kr 6.599,00 kr

  Penn-mikrofoner för mono- och stereoinspelningar

  Universal Audio SC1 är en stormembrans kondensatormikrofoner avseddför upptagning och inspelning av både sång och instrument. När du registrerar mikrofonen får du även Hemisphere Mic Modeling Plug-in som ger dig tillgång till ett flertal av världens genom tiderna mest eftertraktade mikrofoner.

   

  Kampanjpris t.o.m. 240531.

  DPA d:vote™ CORE 4099 Universal

  326069
  6.195,00 kr

  Professionell kondensatormikrofon för smidig montering på alla typer av saxofoner - nu med DPA:s nya CORE-teknologi som ger ännu högre prestanda. Levereras komplett med fäste av universalstyp som passar bland annat oboe, clarinet, fagott, flöjt och tvärflöjt.

  Shure Beta 91A Kick Drum Microphone

  136993
  3.990,00 kr

  Beta-91A är en kondensatormikrofon från Shure avsedd för upptagning av lågfrekventa ljudkällor såsom bastrummor men även piano. Mikrofonen ger mycket botten och maximalt med gain före feedback tack vare dess halvkardioida polära mönster. Den har dessutom två olika lägen för att maximera attack och klarhet.

  Ehrlund EAP System

  301333
  4.999,00 kr

  Ehrlund EAP System är en svensktillverkad kontaktmikrofon med tillhörande preamp för bland annat kontrabas, cello och gitarr - naturligtvis utrustat med Ehrlunds patenterade triangulära membran.

  Presonus M7 mk2

  388122
  690,00 kr

  Presonus M7 mk2 är en väldigt prisvärd stormembrans kondensatormikrofon som passar lika bra för sång, tal, gitarr och andra instrument. Mikrofonen levereras med en mikrofonhållare, en tre meter XLR-kabel samt en förvaringsväska.

  Røde NT1 5th Generation Black

  411613
  3.290,00 kr

  Studiomikrofon med både XLR, USB-C och 32-bits Floating-teknik

  Røde NT-1 5th Generation Black är en stormembrans kondensatormikrofon som kan användas analogt via XLR eller digitalt via USB-C. Använder man den via USB-C har den en inbyggd ultratyst Revolution preamp samt DSP för avancerad Aphex® ljudbehandling. Mikrofonen levereras med en gummiupphängd mikrofonhållare (shockmount), puffskydd samt både XLR- och USB-kabel.

  Røde NT1 5th Generation Nickel

  411612
  3.290,00 kr

  Studiomikrofon med både XLR, USB-C och 32-bits Floating-teknik

  Røde NT-1 5th Generation Nickel är en stormembrans kondensatormikrofon som kan användas analogt via XLR eller digitalt via USB-C. Använder man den via USB-C har den en inbyggd ultratyst Revolution preamp samt DSP för avancerad Aphex® ljudbehandling. Mikrofonen levereras med en gummiupphängd mikrofonhållare (shockmount), puffskydd samt både XLR- och USB-kabel.

  Universal Audio Sphere DLX

  408768
  16.990,00 kr 17.799,00 kr

  Universal Audio Sphere DLX är en stereo stormembrans kondensatormikrofon med valbar upptagningskaraktäristik, dubbla utgångar och avancerad mikrofonmodelleringsteknik. Sphere DLX låter dig ändra mikrofontyp (38 stycken medföljer från start), karaktäristik och andra egenskaper före, under eller efter inspelning för att hitta exakt rätt sound. Kopplas den in i ett Apollo-ljudkort kan man dessutom göra detta med nästan noll latency.

  Universal Audio Sphere LX

  408769
  9.999,00 kr 13.099,00 kr

  Få ljudet av klassiska mikrofoner som använts av allt från Beatles och Beyoncé till Radiohead och Frank Sinatra!

  Universal Audio Sphere LX är en stereo stormembrans kondensatormikrofon med valbar upptagningskaraktäristik, dubbla utgångar och avancerad mikrofonmodelleringsteknik. Sphere LX låter dig ändra mikrofontyp (20 stycken medföljer från start), karaktäristik och andra egenskaper före, under eller efter inspelning för att hitta exakt rätt sound. Kopplas den in i ett Apollo-ljudkort kan man dessutom göra detta med nästan noll latency.

   

  Kampanjpris t.o.m. 240531.

  Universal Audio Bock 187

  408166
  12.299,00 kr 16.699,00 kr

  Bock 187 är en stormembransmikrofon från Universal Audio designad för att vara så lik den legendariska mikrofonen U87 som bara möjligt. Dessutom finns här ett "fat mode" som ger en liten boost mellan 10 Hz och 400 Hz. Mikrofonen är handbyggd i Santa Cruz, California, till mikrofongurun David Bocks exakta specifikationer.

   

  Kampanjpris t.o.m. 240531.

  Universal Audio Bock 167

  408165
  33.990,00 kr 40.799,00 kr

  Universal Audio Bock 251

  408167
  74.999,00 kr

  Bock 251 är en stormembransmikrofon med rör från Universal Audio, och flaggskeppet i Bock-serien av mikrofoner. Detta David Bock-designade mästerverk går längre än den berömda ELAM 251, som av många anses vara den bästa sångmikrofonen som någonsin gjorts. Bock251 är handbyggd i UA Custom Shop i Santa Cruz, med ett rikt vintageljud och förbättrad prestanda.

   

   

   

   

  Warm Audio WA-CX12 Tube Condenser Microphone

  403080
  13.199,00 kr 13.699,00 kr

  Noggrann återskapning av en riktig klassiker!

  WACX12 är en stormembrans rörbaserad kondensatormikrofon från Warm Audio och en modern replika på AKG C12, en av de mest eftertraktade rörmikrofonerna i inspelningshistorien. Gjord för studios och hemstudios som vill ha en riktigt bra mikrofon som passar till både sång och akustiska instrument såsom piano, stråkar och gitarr. WA-CX12 levereras med en extern nätdel, 7-pins mikrofonkabel från Gotham, gummiupphängd mikrofonhållare (shockmount), mikrofonlåda i trä samt en hård transportväska.

  Kondensatormikrofoner

  Filter by:

  Clear All
  Min: 690 kr Max: 74.999 kr
  kr690 kr74999