Öppettider: Måndag - Fredag: 11.00-18.00 | Lördag: 10.00-14.00 | Söndag: Stängt |

Stålsträngade gitarrer

Välkommen till Andreasson Musiks avdelning för stålsträngade gitarrer, sk westerngitarr. Här har vi valt ut de bästa modellerna från alla de ledande fabrikaten. Hos oss hittar du instrument från bland andra MartinGibson, Taylor, YamahaFenderGretsch, Ibanez och Hagström.

Mikael talar om hur din akustiska gitarr slipper sprickor

Så ser du till att din gitarr slipper sprickor

När utomhustemperaturen börjar krypa neråt kan det vara behagligt att vrida upp värmen. Om du har träinstrument hemma kan dock övergången bli ett problem, eftersom den förändrade luftfuktigheten riskerar få träet att torka och spricka.

Läs om hur du ser till att din gitarr slipper sprickor

Art & Luthiere Legacy DB Q-Discrete

Akustisk gitarr med solitt granlock, sidor och botten i körsbär, hals i lönn och greppbräda i rosewood. Handbyggd i Quebec och byggd till 95% av trä från Kanada. Inbyggd mikrofon.

Art & Luthiere Legacy Q1T BB

Art & Luthiere Roadhouse DB Q-Discrete

Art & Luthiere Roadhouse FB

Fender American Acoustasonic™ Telecaster® Black

American Acoustasonic Telecaster är en helt ny typ av akustisk gitarr från Fender som tack vare en specialutvecklad Acoustic Engine ger dig 10 olika kombinationer av kropps- och trätyper. Sidor och botten i mahogny, topp i solid sitka-gran, hals med "modern deep-c"-profil i mahogny samt greppbräda i ebenholts. Mikrofonsystem: Fishman Under-Saddle Transducer, Fishman Acoustasonic Enhancer samt Fender Acoustasonic Noiseless™ magnetic pickup. Levereras med en Fender Deluxe Gig Bag.

Fender American Acoustasonic™ Telecaster® Natural

Fender American Acoustasonic™ Telecaster® Sonic Gray

Fender American Acoustasonic™ Telecaster® Sunburst

Fender American Acoustasonic™ Telecaster® Surf Green

Fender CD-60 Dread V3 DS Black

CD-60 är en prisvärd akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Färg: svart.

Fender CD-60 Dread V3 DS Natural

CD-60 är en prisvärd akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Färg: natur.

Fender CD-60 Dread V3 DS Sunburst

CD-60 är en prisvärd akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Färg: sunburst.

Fender CD60S Black

Akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt.

Fender CD60S Left-Handed Natural

Vänstersträngad akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i lamineras mahogny, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt.

Fender CD60S Natural

Akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i lamineras mahogny, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i rosewood.

Fender CP60S 3-Color Sunburst

Akustisk parlorgitarr från Fender. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt.

Fender CT140SE Sunburst

Akustisk resegitarr i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i rosewood, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Fishman® Presys™ med inbyggd stämapparat. Levereras med Fender Hardshell Case. Färg: Sunburst.

Fender FA-125 Dreadnought Natural

Akustisk dreadnought-gitarr i Fenders FA-serie. Sidor, botten och topp i gran, hals i nato samt greppbräda i rosewood. Färg: Natur.

Fender FA-125CE Dreadnought Black

Akustisk gitarr med kroppsformen dreadnought i Fenders FA-serie. Sidor i gran, botten i basswood, topp i gran, hals i nato samt greppbräda i valnöt. FA-125CE har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem med stämapparat. Färg: Svart.

Fender FA-125CE Dreadnought Natural

Akustisk gitarr med kroppsformen dreadnought i Fenders FA-serie. Sidor i gran, botten i basswood, topp i gran, hals i nato samt greppbräda i valnöt. FA-125CE har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem med stämapparat. Färg: Natural.

Fender FA-125CE Dreadnought Sunburst

Akustisk gitarr med kroppsformen dreadnought i Fenders FA-serie. Sidor i gran, botten i basswood, topp i gran, hals i nato samt greppbräda i valnöt. FA-125CE har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem med stämapparat. Färg: Sunburst.

Fender FA-235E Concert 2019 Striped Ebony Top

Limiterad utgåva! Akustisk gitarr med kroppsformen concert i FA-serien. Sidor och botten i mahogny, topp i randig ebenholts, hals i nato samt greppbräda i lagerträ. FA-325E har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem.

Fender FA-235E Concert 3-Tone Sunburst

Akustisk gitarr med kroppsformen concert i FA-serien. Sidor och botten i mahogny, topp i flammig lönn, hals i nato samt greppbräda i lagerträ. FA-325E har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem. Färg: 3-Tone Sunburst.

Fender FA-235E Concert Moonlight Burst

Akustisk gitarr med kroppsformen concert i FA-serien. Sidor och botten i mahogny, topp i flammig lönn, hals i nato samt greppbräda i lagerträ. FA-325E har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem. Färg: Moonlight Burst.

Stålsträngade gitarrer

Min: 1.249 kr Max: 58.999 kr