Öppettider: Måndag - Fredag: 11.00-18.00 | Lördag: 10.00-14.00 | Söndag: Stängt

Stålsträngade gitarrer

banner

Välkommen till Andreasson Musiks avdelning för stålsträngade gitarrer, sk westerngitarr. Här har vi valt ut de bästa modellerna från alla de ledande fabrikaten. Hos oss hittar du instrument från bland andra MartinGibson, Taylor, YamahaFenderGretsch, Ibanez och Hagström.

Mikael talar om hur din akustiska gitarr slipper sprickor

Så ser du till att din gitarr slipper sprickor

När utomhustemperaturen börjar krypa neråt kan det vara behagligt att vrida upp värmen. Om du har träinstrument hemma kan dock övergången bli ett problem, eftersom den förändrade luftfuktigheten riskerar få träet att torka och spricka.

Läs om hur du ser till att din gitarr slipper sprickor

Art & Luthiere Legacy DB Q-Discrete

Akustisk gitarr med solitt granlock, sidor och botten i körsbär, hals i lönn och greppbräda i rosewood. Handbyggd i Quebec och byggd till 95% av trä från Kanada. Inbyggd mikrofon.

Art & Luthiere Legacy Q1T BB

Art & Luthiere Roadhouse DB Q-Discrete

Art & Luthiere Roadhouse FB

Cort AD810 Open Pore

AD810 är en akustisk dreadnought från Cort med sidor och botten i mahogny, topp i gran, hals i mahogny samt greppbräda i merbau.

Cort Earth70 Open Pore

Earth70 är en akustisk dreadnought från Cort med sidor och botten i mahogny, solid topp i gran, hals i mahogny samt greppbräda i ovangkol.

Cort MR710F-PF Natural Glossy

MR710-F är en akustisk dreadnought med cutaway från Cort med sidor och botten i pau ferro, solid topp i gran, hals i mahogny samt greppbräda i ovangkol. Mikrofonsystem: Fishman Presys + Sonicore.

Fender CD-140SCE 12-String

CD140SCE är en 12-strängad dreadnought med cutaway i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i ovangkol, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Mikrofonsystem: Fishman CD med inbyggd stämapparat. Levereras med Fender Hardshell Case.

Fender CD-140SCE All-Mahogny

CD140SCE är en dreadnought med cutaway i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i mahogny, topp i solid maghogny, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Mikrofonsystem: Fishman CD med inbyggd stämapparat. Levereras med Fender Hardshell Case.

Fender CD-140SCE Natural

CD140SCE är en akustisk dreadnought med cutaway i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i ovankol, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Mikrofonsystem: Fishman CD med inbyggd stämapparat. Levereras med Fender Hardshell Case.

Fender CD-140SCE Sunburst

Fender CD-60 Dread V3 DS Black

CD-60 är en prisvärd akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Färg: svart.

Vi justerar alltid din gitarr innan leverans. Denna modell kan även finnas i andra färger. Kontakta oss för mer information om dessa.

Fender CD-60 Dread V3 DS Natural

CD-60 är en prisvärd akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Färg: natur.

Fender CD-60 Dread V3 DS Sunburst

CD-60 är en prisvärd akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Färg: sunburst.

Fender CD60S Black

Akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt.

Fender CD60S Left-Handed Natural

Vänstersträngad akustisk dreadnought i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i lamineras mahogny, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt.

Fender CD60S Natural

Fender CD-60SCE Dreadnought Black

Dreadnought med cutaway i Fenders serie Classic Design. Sidor och botten i mahogny, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt. Mikrofonsystem: Fishman® Classic Design med inbyggd stämapparat.

Fender CD-60SCE Dreadnought Natural

Fender CP60S 3-Color Sunburst

Akustisk parlorgitarr från Fender. Sidor och botten i laminerad mahogny, topp i solid gran, hals i mahogny samt greppbräda i valnöt.

Fender FA-125CE Dreadnought Black

Akustisk gitarr med kroppsformen dreadnought i Fenders FA-serie. Sidor i gran, botten i basswood, topp i gran, hals i nato samt greppbräda i valnöt. FA-125CE har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem med stämapparat. Färg: Svart.

Fender FA-235E Concert 3-Tone Sunburst

Akustisk gitarr med kroppsformen concert i FA-serien. Sidor och botten i mahogny, topp i flammig lönn, hals i nato samt greppbräda i lagerträ. FA-325E har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem. Färg: 3-Tone Sunburst.

Fender FA-235E Concert Moonlight Burst

Akustisk gitarr med kroppsformen concert i FA-serien. Sidor och botten i mahogny, topp i flammig lönn, hals i nato samt greppbräda i lagerträ. FA-325E har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem. Färg: Moonlight Burst.

Fender FA-345CE Auditorium 3-Tone Tea Burst

Akustisk gitarr från Fender med kroppsformen auditorium och cutaway i FA-serien. Sidor och botten i lacewood, topp i flammig lönn, hals i nato samt greppbräda i lagerträ. FA345CE har även ett inbyggt Fishman mikrofonsystem med stämfunktion. Färg: 3-Tone Tea Burst.

Stålsträngade gitarrer

Min: 1.119 kr Max: 48.640 kr