Öppettider:
 
Måndag-Fredag 11-18
Lördag 10-14
Söndag Stängt
 
|  Telefon: 031-711 47 11 / 0522-129 00
Close
(0) artiklar
Din varukorg är tom.
Produkter
  Filters
  Inställningar
  Sök

  Vår historia

  Från 50-talets rock till dagens elektropop

  Vi har jammat oss igenom musikbranschens svängningar sedan 40-talet och njutit av varje epok. Från dragspel och akustiskt piano till 50-talets rock'n'roll, 80-talets syntvåg och dagens dj-mix. Men vi glömmer aldrig var vi kommer ifrån.

  När Tages och Streaplers knackade på dörren

  Vår historia börjar 1949 i Göteborg när vår grundare, dragspelaren Yngve Andréasson blev anställd på Hagström Musik. En då välkänd butikskedja som sålde instrument och musiklektioner till mängder av musikintresserade. Yngve startade sin karriär på företaget som dragspelslärare men gick snart över till en mer verksamhetsutvecklande roll.

  Musikbranschen utvecklades snabbt under den här tiden. Från dragspel och akustiskt piano till 50-talets rock'n'roll60-talspopen och 80-talets syntvåg. Det gällde att hänga med i svängarna för att kunna erbjuda kunderna de hetaste instrumenten på marknaden. Men Hagström Musik sålde inte bara instrument, butiken var även en plats att samlas på för några av Sveriges då mest populära band. Exempelvis Tages och Streaplers som höll till i butiken för att jamma under 1960-talet, när de inte höll spelningar för skrikande och dansande fans vill säga.

  En livsstil och livslång kärlek till musik

  1982 tog Yngve över butiken helt och döpte samtidigt om den till Andreasson Musik. Yngves söner, Bert och Lars Andréasson, hade då redan arbetat extra på helger och lov sedan tidiga tonåren. De gillade livsstilen att alltid vara omgivna av snygga instrument, bra musik och entusiastiska kunder. Nu blev de båda heltidsanställda och så småningom tog de över efter sin pappa. Andreasson Musik befann sig då mitt i syntvågen och butiken fylldes med både klaviaturer och synthare i Kraftwerkuniformer.

  Oavsett vilken musikstil du gillar eller vilket instrument du spelar

  Under åren som gick fortsatte sortimentet att förändras och utökas i takt med musikbranschens svängningar och trender. Idag hittar du allt från maracas och blockflöjter till trummor, elgitarrerakustiska flyglar och dj-utrustning i butiken. Musikskolan har hängt med oss sedan Hagströms, men nu med lektioner i klaviaturer, gitarrer och trummor istället för dåtidens folkkära dragspel.

  Andreasson Musik fortsätter att växa och det är vi väldigt glada för. Idag är vi 20 personer som jobbar i butiken. Vår vision är att bli ännu bredare i vårt utbud av fabrikat och olika typer av instrument. Yngves arbete med att hålla Hagström Musik i framkant är precis lika viktigt för oss idag på Andreasson Musik. Hos oss kommer du alltid att hitta instrument av högsta kvalitet i en snygg och inspirerande miljö!

  Välkommen in i vår webbshop eller till butiken i centrala Göteborg för att få personlig hjälp att hitta det rätta instrumentet för dig!