Öppettider:
 
Måndag-Fredag 11-18
Lördag 10-14
Söndag Stängt
 
|  Telefon: 031-711 47 11 / 0522-129 00
Close
(0) artiklar
Din varukorg är tom.
Produkter
  Filters
  Inställningar
  Sök

  Trumskinn som håller och levererar bra ton och attack

  Trumskinn som håller och levererar bra ton och attack

  Oavsett om du är en trummis som spelar med mycket kraft bakom varje slag, eller om du spelar soft med trumvispar, så kan valet av trumskinn göra stor skillnad. De senaste åren har en hel del hänt vad gäller utvecklingen av både produkter och tillverkningsmetoder.

  Utmaningen för de som spelar trummor med hårt anslag

  Många anser att trummor i rock, metal och popmusik låter bäst när de spelas med kraft och mycket attack. Det ger ett bra sound både när man spelar in i studio och spelar live på en stor scen (där det finns utrymme för den volym trumspelet innebär). Detta medför dock mycket slitage på skinnen, vilket gör att de slits snabbare och att tonkvalitén utmattas tidigare.

  Trummis på scen med slitna trumskinn

  Utmaningen för de som spelar mycket med trumvispar, och kanske även de som blandar med trumstockar

  Trummisar som spelar jazz, vissa typer av latinmusik och kanske även annan mjuk och lugn musik använder inte sällan trumvispar att spela med. Dessa är beroende av att trumskinnets yta har en viss struktur för att skapa det typiska vispljudet. Många trumskinn har dock en ytbeläggning som snabbt slits. Därmed blir ytan alltför jämn, och visparna får inte längre den resistens som krävs för att de ska låta bra.

  Slitage på trumskinnets ytbehandling

  När ytbehandlingen slits och kanske rent av börjar spricka och släppa så fungerar den inte längre lika bra att spela på. Trumstockens topp reagerar inte heller på samma sätt vid tillslag. Trumskinnen tappar i ton och blir stumma. De ser dessutom inte lika bra ut, i och med att slitaget tydligt syns.

  Trummor och trumskinn

  Trumskinn med ökad hållbarhet och unik ytbehandling

  Välrenommerade fabrikatet Evans har sysslat med trumskinn sedan mitten av femtiotalet. Redan under deras första år var de först med att tillverka trumskinn i syntetiska material, vilket då innebar betydligt bättre hållbarhet och livslängd. På senare år har Evans tagit fram olika tekniker för att förbättra hållbarhet på trumskinn. Däribland modellen som heter UV1 som förbättrade ytbeläggningens hållbarhet. Den nya modellen, UV2, har två lager med förstärkt 7 mil (7/1000 tum) film, vars ytbeläggning härdas med hjälp av ultraviolett ljus. UV2 trumskinn på en virveltrumma bjuder på stor ton variation, och på en pukor ger det en varm och fokuserad ton med definierad attack.

  Goda vitsord från flera välrenommerade trummisar i många genrer

  Som en del i utvecklingen av Evans UV2-trumskinn har de blivit testade i krävande, maskinella slit- och belastningstest, där de visat på betydande fördelar vad gäller hållbarhet och livslängd. Det fick bättre resultat än samtliga andra konkurrerande märken och modeller.

  Larnell Lewis om Evans UV2

  Ett annat test utfördes av några av världens mest ansedda trummisar, som alla gav UV2 lovord.

  Larnell Lewis, trummis i grammybelönade Snarky Puppy: “I love them. My engineer loves them! Easy to tune-up. Interesting contrast between these and the other Evans heads I use.”

  Kenny Aronoff, som bland annat trummat bakom John Mellencamp, John Fogerty, Chickenfoot och Jerry Lee Lewis, sa: “I love these new heads, I used them on my studio kit and they have so much life and sound fantastic.”

  YouTube-fenomenet Anika Nilles är också mycket imponerad av UV2-trumskinnen: “Aaaand the heads are dope!! Seriously, they sound and feel amazing! Somewhere between a G2 and an EC2 soundwise.” 

  Anika Nilles live på Nef i Göteborg

  Trumskinn i perfekt linje med trummornas bärkant

  Alla UV2-skinn från Evans är tillverkade med Level 360-teknik, vilket gör att skinnen alltid sitter helt i linje med trummans bärkant. Detta bidrar till att det blir lättare att stämma trummorna, och ger en bättre ton och sustain.

  Evans UV2 trumskinn

  Trumskinn som håller ton, funktion och utseende intakt längre

  Om du är en trummis som slår hårt, och värdesätter att trumskinnen håller och låter bra under så lång tid som möjligt, så passar Evans UV2 som hand i handske. Men även trummisar som spelar med trumvispar, och upplever att trumskinnen tappar den nödvändiga strukturen på ytan, har anledning att prova Evans UV2. Att de dessutom låter bra, med varm ton och definierad attack, gör dem intressanta att testa för de flesta trummisar.

  Evans UV2-trumskinn finns nu tillgängliga för alla våra kunder, i storlekar från 8 till 18 tum. Varför inte komma in och snacka med oss i butiken om dem, eller beställ en uppsättning och pröva själv!

  Av

  Fredrik Hultman - Andreasson MusikFredrik Hultman
  Andreasson Musik
  Hampus Hansson- Halmén MusikHampus Hansson
  Halmén Musik
  Jonas Blom- Frithiof MusikJonas Blom
  Frithiof Musik
  Skriv en kommentar