Öppettider:
 
Måndag-Fredag 11-18
Lördag 10-14
Söndag Stängt
 
|  Telefon: 031-711 47 11 / 0522-129 00
Close
(0) artiklar
Din varukorg är tom.
Produkter
  Filters
  Inställningar
  Sök

  70 år med musik i fokus

  70 år med musik i fokus

  Andreasson Musik firade i år 70 år tillsammans med vänner och kollegor i musikinstrument branschen. Det är en historia som påbörjades redan 1949 på det som då hette Hagströms Musik på Södra Larmgatan 4 i centrala Göteborg.

  Då handlade det mycket om piano, akustisk gitarr och dragspel. Vid den tidpunkten hade inte ens Gibson och Fender påbörjat serietillverkning av elgitarrer, och det skulle dröja mer än ett decennium innan killarna i Beatles och Rolling Stones började lira ihop.

  Butikens historia – en resa i populärkultur

  En så lång historia har bjudit på en fascinerande och givande resa i populärkultur, vilket varit uppenbart i såväl musikernas stil som intresset för olika instrument. Under 50- och 60-talet blev influensen av rock’n’roll från England och USA allt större. Parallellt med det blev utbudet av elgitarr och elbas en stor del av utbudet, samtidigt som dansband fick en starkare ställning i Musiksverige. I början av åttiotalet döptes butiken om till Andreasson Musik, och kundernas intresse för syntar och keyboards växte. I mitten av nittiotalet växte utbudet av mjukvara och datorer med tillbehör för musikproduktion, vilket innebar att allt fler kunde skaffa en hemmastudio. Efter att ha blivit alltför trångbodda flyttade man verksamheten till Odinsgatan 9 i Göteborg, där den nya butiken invigdes den 28:e september 2016.

  ABBA, Elvis och många, många fler

  Butiken har under åren lockat till sig musiker från när och fjärran, inte minst artister som varit på besök i Göteborg. Ett av många minnesvärda kundbesök var när medlemmarna i ABBA var i stan, och själva kom in för att att köpa kablar de behövde för en konsert. Ett annat var när Elvis basist nyligen kom förbi och köpte en ny Fender-bas. Men även om det är kul med dessa lite speciella besök så är det lika viktigt för personalen att varje musiker, gammal som ung, nybörjare som proffs, får hjälp att hitta sitt instrument och sitt sound.

  Bert och Lars Andreasson på Andreasson Musik i GöteborgBert och Lars Andreasson på Andreasson Musik i Göteborg 

  Receptet för butikens framgång

  Hur kommer det sig att Andreasson Musik klarat sig medan andra butiker har fått lägga ner? Bert Andreasson svarar:

  – När du kommer in till oss tar vi oss alltid tid, och ger tips och råd. För oss handlar det inte om att bara sälja produkter och tillbehör, vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för ditt musicerande. Vår långa erfarenhet har gett oss stor kunskap om de allra flesta produkter och produkttyper som musiker efterfrågar. Det ger oss bra förutsättningar att vägleda till rätt val.

  – En annan viktig sak i dessa tider är att ha produkter hemma så att du kan komma in och prova och lyssna, vilket är avgörande för att du ska bli nöjd. Idag är det självklart att man även har en bra, fullmatad webbshop och vi märker tydligt att våra aktiviteter online även leder till fler kundbesök i butiken.

  Blockflöjt, konsertflygel, trumset eller elgitarr

  Andreasson Musik har valt att inte avgränsa sig till viss inriktning på musik, eller typ av instrument, utan väljer istället att underlätta för musiker inom alla tänkbara musikstilar, sound och instrument. Visserligen kretsar verksamheten kring de instrument som erbjuds, men när det kommer till kritan är det musikerna som står i fokus.


  Andreasson Musik besöker du på Odinsgatan 9 i centrala Göteborg och onlinebutiken hittar du på https://andreassonmusik.se/ där du kan se en stor del av utbudet. Har du några frågor eller kanske intresserad att köpa något som inte finns i onlinebutiken går det bra att skicka ett mail till kontakt@andreassonmusik.se eller ringa 031-711 47 11.

   

  Skriv en kommentar