Öppettider: Måndag - Fredag: 11.00-18.00 | Lördag: 10.00-14.00 | Söndag: Stängt

Tillverkare: Taylor Guitars

Taylor GT Urban Ash

Taylor GT - en liten gitarr med ett stort ljud! Helsolid gitarr med sidor och botten i hållbar ask, topp i sitkagran, hals i tropisk mahogny och greppbräda i eukalyptus. Levereras med en Taylor Aerocase.

Vi justerar alltid din gitarr innan leverans. 12 års garanti vid registrering på taylorguitars.com.

Leverans: Kontakta oss (ej i butikslager)

Gustav Jonsvik

Kontakta Gustav eller Mikael så hjälper de dig!

Mikael Björck

En kompakt gitarr med ett rikt och robust ljud

Den nya GT-kroppen lånar sina kurvor från Taylors stora Grand Orchesta men skalar ner den för ökad komfort. Måttet på det bredaste stället är nästan detsamma som på en Grand Concert, men GT-kroppen är kortare och även djupet är något mindre. Detta ger ett väldigt spelbart instrument för alla spelare och scenarion, från soffan till lägerelden till konsertsalen.

Kombinationen av en helsolid gitarr och Taylors nya assymetriska C-Class bracing ger ett instrument som trots sin ringa storlek ger en rik och varm klang som är väldiigt fokuserad.

Övriga höjdpunkter på Taylor GT innefattar en greppbräda av hållbart eukalyptus, ett material som kombinerar känslan från rosewood och tonen från ebenholts. Runt ljudhålet hittar man en 3-rings rosett av koa, och en ultra-tunn vattenbaserad lack optimerar den akustiska resonansen och bevarar känslan hos träet.

Typ av gitarr Högersträngad gitarr
    Antal strängar 6
    Färg Natur
    Storlek Annan
    Kroppsform Grand Theater
    Cutaway Nej
    Inbyggt mikrofonsystem Nej
    Träslag Sidor och Botten Ask
    Träslag Topp/Lock Gran
    Träslag Hals Mahogny
    Träslag Greppbräda Eukalyptus
    Solid Helsolid
    Inklusive bag/case Bag
    Tillverkarens produktsida https://www.taylorguitars.com/guitars/acoustic/gt-urban-ash

En kompakt gitarr med ett rikt och robust ljud

Typ av gitarr Högersträngad gitarr
    Antal strängar 6
    Färg Natur
    Storlek Annan
    Kroppsform Grand Theater
    Cutaway Nej
    Inbyggt mikrofonsystem Nej
    Träslag Sidor och Botten Ask
    Träslag Topp/Lock Gran
    Träslag Hals Mahogny
    Träslag Greppbräda Eukalyptus
    Solid Helsolid
    Inklusive bag/case Bag

Mikael talar om hur din akustiska gitarr slipper sprickor

Så ser du till att din gitarr slipper sprickor

När utomhustemperaturen börjar krypa neråt kan det vara behagligt att vrida upp värmen. Om du har träinstrument hemma kan dock övergången bli ett problem, eftersom den förändrade luftfuktigheten riskerar få träet att torka och spricka.

Läs om hur du ser till att din gitarr slipper sprickor