Måndagar-Fredagar 11.00-18.00
 Lördagar 10.00-14.00
 Söndagar Stängt

|  Telefon: 031-711 47 11

Just nu kan det förekomma längre leveranstider än vanligt på produkter som vi inte har i lager. Kontakta oss gärna för mer information.

Tillverkare: Taylor Guitars

Taylor 512ce 12-Fret V-Class

Helsolid Grand Concert med cutaway och den nya bracingen V-Class i Taylors 500-serie. Sidor och botten i mahogny, topp i röd ceder, hals i mahogny och greppbräda i ebenholts. Taylor 512ce har även ett inbyggt Expression System 2 mikrofonsystem. Levereras med hardcase och 12 års garanti vid registrering på Taylors hemsida.

Vi justerar alltid din gitarr innan leverans.

Leverans: 1-3 dagar

Gustav Jonsvik

Kontakta Gustav eller Mikael så hjälper de dig!

Mikael Björck

V-Class Bracing

Hur gitarrens soundboard (toppen) rör sig regleras till stor del av hur dess bracing är utformad och placerad, och det är också grundläggande för det totala ljudet för varje akustisk gitarr. Under en lång tid har man fått kompromissa - ska man välja mer volym (mindre bracing) eller mer sustain (mer bracing)?

Med sin revolutionerande V-Class Bracing har Taylor, till synes i strid med gitarrbyggandets universella lagar, lyckats att både öka gitarrens volymen och samtidigt förlänga dess sustain. Genom den nya bracingen har man dessutom förbättrat den naturliga intonationen längs hela greppbrädan vilket också ger en jämn tonbalans över hela tonspektrumet. Detta uppnås genom att uppmuntra till en mer naturlig respons från toppen, där toppens rörelse på ett sätt, är mer sympatiskt för utvecklingen och förändringen av enskilda toner och hur de interagerar med varandra. Resultatet blir att man upplever mindre konflikt mellan volym och sustain, vilket resulterar i mer fylliga ackord och melodier. V-Class Bracing är verkligen det bästa av båda världar.

Expression System 2

Den fulla och ärliga akustiska tonen på din Taylor-gitarr önskar man ju att den bibehålls när den är inkopplad till en förstärkare eller ett PA-system. Expression System 2 - resultatet av flera års tester - består av en inbyggd preamp utformad för att på ett naturligt sätt förstärka det varma akustiska ljudet från din gitarr, samt ett magnetiskt pickupsystemet som fungerar precis som en mikrofon för att skapa en ren signal. Systemet har tre enkla kontroller - bas, diskant och volym - och är designat av Taylor.

Typ av gitarr Högersträngad gitarr
    Antal strängar 6
    Färg Natur
    Storlek 4/4
    Kroppsform Grand Concert
    Cutaway Ja
    Inbyggt mikrofonsystem Ja
    Träslag Sidor och Botten Mahogny
    Träslag Topp/Lock Ceder
    Träslag Hals Mahogny
    Träslag Greppbräda Ebenholts
    Solid Helsolid
    Inklusive bag/case Case
    Tillverkarens produktsida https://www.taylorguitars.com/guitars/acoustic/512ce-12-fret-0

V-Class Bracing

Expression System 2

Typ av gitarr Högersträngad gitarr
    Antal strängar 6
    Färg Natur
    Storlek 4/4
    Kroppsform Grand Concert
    Cutaway Ja
    Inbyggt mikrofonsystem Ja
    Träslag Sidor och Botten Mahogny
    Träslag Topp/Lock Ceder
    Träslag Hals Mahogny
    Träslag Greppbräda Ebenholts
    Solid Helsolid
    Inklusive bag/case Case

Mikael talar om hur din akustiska gitarr slipper sprickor

Så ser du till att din gitarr slipper sprickor

När utomhustemperaturen börjar krypa neråt kan det vara behagligt att vrida upp värmen. Om du har träinstrument hemma kan dock övergången bli ett problem, eftersom den förändrade luftfuktigheten riskerar få träet att torka och spricka.

Läs om hur du ser till att din gitarr slipper sprickor