Öppettider inför jul: Måndag - Fredag: 11.00-18.00 | Lördag: 10.00-15.00 | Söndag: 12.00-15.00 | 24/12 - 26/12: Stängt

Tillverkare: Roland

Roland MC-707 Groovebox

MC707 är en ny groovebox från Roland som innehåller allt du behöver för att skapa och producera musik. Förutom digital och virtuell analog syntes har MC-707 även inbyggd sampler, effekter, looper och 8-spårs klippbaserad sequencer.

Leverans: 1-3 dagar

Avancerad syntes

MC-707 har Rolands senaste ljudmotor som integrerar virtuell analog och modern PCM. Den är flexibel, kraftfull med massiva ljudfunktioner som lätt får dig att glömma bort tiden. MC-707 innehåller ljuden från de legendariska Roland-trummaskiner och syntar som lade grunden för elektronisk musik - inklusive TR-808, TR-909, TB-303, JUNO-106 och SH-101. Men MC-707 är även utrustad för att skapa framtidens beats med moderna digitala och hybridljud som är perfekta för att skapa framtida klassiker – redan idag.

Åtta spår med klippbaserad sequencing

MC-707s åttaspåriga sequenser är optimerad för den obegränsade produktion som krävs av dagens elektro-fokuserade musikstilar och ständigt utvecklande subgenrer. TR-REC-stegsekvensen är likadan som de som finns hos klassiska Roland-trummaskiner, perfekt för att bygga rytmdelar snabbt och träffsäkert. Det finns också 16 ultrakänsliga pads för att spela eller sekvensera trumdelar, melodiska baslinjer eller polyfoniska ackordprocessioner. Sequencer-clipen lagrar till och med dina kontrollrörelser tillsammans med tonerna. Detta låter dig skapa dramatiska, rörliga effekter som exempelvis en djup reverb på ett enda handklapp, långsamma filtersvep och mycket mer.

Record, sample, tweak, and mangle

Förutom syntmotorn har MC-707 en kraftfull inbyggd samplerdel med realtidsinspelning som synkroniseras till projektets tempo. Spela in sång och instrumentala delar, eller importera från ditt eget befintliga bibliotek och lägg till sekvens eller trigger phrases, one-shots och loopar. Du kan också tweaka och mangla samples genom trunkering och reversing - med inspiration och precision som bara kan uppkomma i stunden.

Effekter i studioklass

Med MC-707s massiva effekter får du din musik att låta professionellt producerad. Alla åtta spår har oberoende effektprocessorer med ett stort antal variationer. Kraftfulla chorus ger djup till pads och andra syntljud. Stämningsfulla effekter såsom reverb och delay tillför puls till finstämda sekvenser. Tillför extra intensitet och nerv till dina syntar, trummor, gitarrer och andra instrument med hjälp av overdrive, distortion och förstärkarsimulatorer. Bind ihop hela produktionen med tryck och klarhet genom att köra hela mixen genom mastereffekter så som filter, bit-crushers samt en master bus-kompressor.

Computer enhanced

MC-707 integrerar enkelt med din dator-setup tack vare avancerade USB-ljudgränssnittsfunktioner. Du kan spela in alla åtta spåren till enskilda DAW-spår och färdigställa din låt där. Eller sampla ljud från din DAW för att fånga backing tracks, stems eller ljudet från en mjukvarusynt med en kvalitet som håller för livespelningar.

Bredd 42,6 cm
    Höjd 6 cm
    Vikt 2,1 kg
    Tillverkarens produktsida https://www.roland.com/se/products/mc-707/

Avancerad syntes

Åtta spår med klippbaserad sequencing

Record, sample, tweak, and mangle

Effekter i studioklass

Computer enhanced

Bredd 42,6 cm
    Höjd 6 cm
    Vikt 2,1 kg
    Tillverkarens produktsida https://www.roland.com/se/products/mc-707/

Moog Matriarch och Moog Grandmother - syntar i synk

Om du har sysslat med syntar så har du koll på vad en Moog är, och har troligen en idé om vilka sounds du kan skapa med dem. Men har du testat vad man kan göra med två? Joel kopplar ihop en Moog Matriarch och en Moog Grandmother

Läs om Moog Matriarch och en Moog Grandmother - och se en video där Joel kopplar ihop dem

Jannes tipsar
 om synt och keyboard width=

Råd och tips till dig som vill köpa en synt eller keyboard

Klaviaturinstrument som synt och keyboard är populärare än någonsin, och det enorma utbudet gör att det finns något för alla – från nybörjare till Moogmaestros. Här kan du läsa mer om vad du bör veta inför att ditt köp.

Läs Jannes tips om synt och keyboard